האם יש חשש לשפעת החזירים אצל בני?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/06/2009 | 11:42 | מאת: נורית

בני סובל מחום גבוה 38.5 ועד 39 מזה מספר ימים. הוא משתעל מאוד, סובל מכאבי ראש עזים, הקיא מספר פעמים, וסובל מכאבים בחזה. הוא עשה צילום ראות והכל תקין. ספירת הדם גם היא נראית תקינה. האם בדיקות אלו מוציאות מכלל אפשרות גם שפעת חזירים? האם בכלל יש מקום לחשוש ממנה? בני בן עשר, לומד בביה"ס אך גם במסגרות נוספות אחה"צ, בהם אוכלוסיה מגונת. תודה,

שלום נורית, תיאורטית, יכול להיות שכל אדם בישראל שיש לו חום בימים אלו חולה ב'שפעת החזירים'. מעשית, אין ביכולתי להעריך אם בנך משתייך לקבוצה ההולכת וגדלה (עד כה כ- 450 מקרים) של החולים בנגיף זה, או אם הוא חולה בנגיף אחר. המלצתי- בדיקת רופא/ה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות