שלשול וכאבים כבר שבוע

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/06/2009 | 06:43 | מאת: רחל

שלום.אבקש עזרתך בדחיפות. משך 3 ימים רצופים היו לי שלשולים מימיים לחלוטין,עם כאבי בטן. לקחתי LOPERAMIDE משך יומיים 6 כדורים. השלשולים הפסיקו ליומיים אך כאבי בטן עמומים המשיכו. ביום החמישי החלו שוב כאבי בטן חזקים הכוללים יציאות מימיות ורכות עם ריר.זה ממשיך כך היום. מאוד מדאיגה אותי הצואה הרירית וכמובן המשך הכאבים והשלשול.יצויין שאני בת 58 ומעולם לא סבלתי מבעיות במעיים נהפוך הוא, יש לי נטייה לעצירות. לפני שהחלה הבעייה לקחתי אנטיביוטיקה משך שבועיים עקב השתלת שיניים וברונכית קשה. מה עושים? בתודה מראש.

שלום רחל, התאור שלך מתאים, בין השאר, ל- CDAD- 'שלשול הקשור לחיידק הקלוסטרידיום דיפיצל'. לצורך אבחנה יש לשלוח צואה ל- CDT ('רעלן הקלוסטרידיום'), והטיפול המקובל (אם אמנם מדובר בבעיה זו) הוא הפסקת הטיפול האנטיביוטי ומתן תרופה בשם פלאג'יל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות