בדיקת CMV בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/06/2009 | 18:38 | מאת: נעמה

אני בעוד יומיים במסיימת 34 שבועות מלאים. לפני שבוע עשיתי בדיקת דם ואין לי נוגדנים. מתי עליי לעשות שוב בדיקת דם ? בעוד שבוע, שבועיים ? אבל אז אני אהיה כבר בשבוע 36. ואם חס וחלילה אני אדבק עד שאני אעשה מי שפיר. אני יכולה כבר ללדת . ואז מה עושים ? כי אני הבנתי שפגיעה בעובר היא גם בשבועות מתקדמים . כמו פגיעה בעיניים או באוזניים. אז מה עושים. אני ממש בלחץ

שלום נעמה, לא ברור לי מדוע את חושבת שאת חייבת לבצע, בשלב זה של הריונך, בדיקת דם ל- CMV? אני במקומך לא הייתי עושה זאת. הרבה בריאות אפי

20/06/2009 | 14:18 | מאת: נעמה

אני מרגישה שאני חייבת לבצע כי יש לי שני ילדים קנטנים בבית וזה אומר שבכל יום אני עלולה להידבק מהם . ואם נדבקים בשבוע 34 או 35 קיים פגיעה בעובר כמו עיוורון או חרשות ואני לא רוצה ללדת תינוק שחולה ב CMV. מתחילת ההריון אני עושה בדיקת דם ל CMV כל שלושה שבועות. פעם אחרונה שעשיתי היה בשבוע 33 מלאים ועוד יומיים אני אהיה 34 מלאים. זו הסיבה שאני חושבת שזה חשוב גם לעשות בדיקת דם ל CMV גם בשבועות מתקדמים.

מנהל פורום מחלות זיהומיות