?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/06/2009 | 09:44 | מאת: שואלת

ד"ר שלום,יש לי 2 שאלות:1:כאשר אישה נשאית הפטיטיס סי נכנסת להריון האם עובר יכול להדבק בזמן הריון או רק בלידה?2:כמה זמן לאחר הלידה ניתן לבדוק נוגדנים בדמו של ילד?

שלום שואלת, סיכויי ההדבקה של עובר של אשה החולה ב (או נשאית של) הפטיטיס C מוערכים בכ- 5% עד 10%. הדבקה עשויה להתרחש גם במהלך ההריון וגם במהלך הלידה. את זיהוי הילוד הנגוע עושים בעזרת בדיקת הנגיף עצמו (למשל בשיטה הקרויה PCR) ולא ע"י נוגדנים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות