הריון וCMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/06/2009 | 08:11 | מאת: רונית

היי! גיליתי כרגע שאני בהריון. יש לי בת בת שנה וחודש שהוכלת לגן וכל פעם תופסת שם וירוס חדש ומדביקה אותי. מה שמדאיג אותי זה הCMV... בהריון הקודם( של הילדה- לפני כשנה וחצי) בכל הבדיקות שעשיתי יש לי נוגדנים IGG לCMV - 250 AU/ml - גדול מ אני ממש חוששת שהיא תדביק אותי במחלה, וקראתי שגם הדבקה שניונית מסוכנת- האם זה ככה? איך אפשר לראות לפי הבדיקות האם היא הדביקה אותי? אני כל הזמן שוכחת והילדה מנשקת אותי בפה, שמה ידיים בפה שלה ומכניסה אותם לפה שלי ואלה דברים שקשה מאד להמנע ואני מודאגת. ועוד שאלה קטנה: כמה זמן ירוס הCMV יכול לחיות באויר? או על חפצים דומימים?(כגון נדנדות-היא תמיד לוקחת הכל לפה) תודה!

שלום רונית, החשש שלך הוא מובן, אך אינני רואה הרבה אפשרויות למנוע הדבקה של בתך ב- CMV (שהוא נגיף הנפוץ בגני ילדים, ויכול לשרוד שעות רבות ברוק שניתז / נמרח על צעצועים, למשל). הבשורות הטובות מבחינתך- הסיכויים שלך להידבק שוב ב- CMV, והסיכויים של העובר שלך להיפגע כתוצאה מכך, הם נמוכים (יחסית לנשים הרות שמעולם לא נדבקו בנגיף). המלצתי (הלא כל כך מדעית, אני חושש)- לקוות לטוב (כמו כולנו). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות