חיידק MRSA

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/06/2009 | 12:23 | מאת: טלי

שלום, אבא שלי בן 59, אדם לא בריא ( רקע של לב, סכרת, עישון כבד ) אושפז בטיפול נמרץ מעל חודש עקב דלקת ריאות קשה והגיע לכמעט מוות וקריסת מערכות. בהמלך אישפוזו בטיפול נמרץ הוא נדבק ב- 2 חיידקים מרסה ואיצנטובקטר ( בריאות ובדם, אח"כ חלף החיידק מהדם ). כיום הוא בשיקום 3 שבועות. אני עם תינוק בן 3 חודשים בבית + ילדה בת שנתיים וחצי. אחותי בהריון + ילדה בת שנתיים וחצי. ברצוני לדעת האם ניתן להרפא מחיידק המרסה או שזה לכל החיים? ידוע לי על שמירת הגיינה ושיטפת ידיים ואני מקפידה מאוד על כך. הנכדים מבקרים בשבת ושוטפים גם ידיים היטב. ובכל זאת הנושא מדאיג מאוד. היש סיכוי שהוא יחלים מן החיידק הארור הזה? ידוע לי שגם אם אין צמיחת חיידקים בתרבית דם , זה לא אומר שהוא נרפא. אכן כן? אודה לתשובה נרחבת ככל שניתן . תודה.

שלום טלי, בעזרת טיפול מתאים ניתן לרפא כמעט כל זיהום שנגרם ע"י חיידק ה- MRSA. לצערי, אין ביכולתי להרחיב על הזיהום של אבא שלך כיוון שהפרטים הרלוונטיים שמסרת הם מעטים וחלקיים. אני ממליץ לך לשוחח על כך עם אחד המומחים למחלות זיהומיות בבית החולים שבו הוא מאושפז. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות