נשרטתי ע"י חתול רחוב . האם עליי לקבל זריקה ?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/06/2009 | 22:09 | מאת: שגיא

לאחרונה נשרטתי ע"י חתול רחוב 3 פעמים. בכל פעם מדובר באותו חתול , שנמצא אצלנו מתחת לבניין , ועל אף שהוא מהרחוב עושה רושם שהוא חתול נקי. בכל אחת מהפעמים השריטה לא הייתה עמוקה - אך ירד לי דם. שטפתי את המקום טוב טוב עם סבון במשך מספר דקות , ואחר כך אף חטאתי את המקום עם מי-אלכוהול בצמר גפן. האם עליי לקבל זריקה כלשהי ( טטאנוס או משהו אחר ) ? בנוסף , אציין שקיבלתי טטאנוס באוגוסט 2000 כאשר התגייסתי לצבא. תודה רבה , שגיא !

שלום שגיא, היות וקיבלת זריקת טטנוס לפני 9 שנים, אתה אמור להיות מוגן מפני מחלה זו (ההמלצה היא לקבל חיסון כל 10 שנים). יחד עם זאת, במקרה שחתול רחוב שורט מישהו 3 פעמים ללא סיבה יש לחשוד באפשרות של כלבת (גם אם הסיכוי לכך הוא נמוך), ולפנות בנושא ללשכת הבריאות הנפתית / מחוזית באזור מגוריך. הרבה בריאות אפי

15/06/2009 | 18:50 | מאת: שגיא

תודה רבה על מתן הייעוץ המהיר . כבר פניתי למשרד הבריאות ואני מטפל בעניין. תודה ושבוע טוב. יישר כוח !!!

15/06/2009 | 18:50 | מאת: שגיא

תודה רבה על מתן הייעוץ המהיר . כבר פניתי למשרד הבריאות ואני מטפל בעניין. תודה ושבוע טוב. יישר כוח !!!

15/06/2009 | 18:50 | מאת: שגיא

תודה רבה על מתן הייעוץ המהיר . כבר פניתי למשרד הבריאות ואני מטפל בעניין. תודה ושבוע טוב. יישר כוח !!!

מנהל פורום מחלות זיהומיות