חשש להדבקות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/06/2009 | 13:36 | מאת: רעות

בני חזר מטיול של שנה בדרום אמריקה. סיים את הטיול בפנמה וחזר דרך ניו יורק ב10.6. אתמול התלונן על נזלת, כאבי גרון ושעול וחום 38.7 הזעקנו בלילה רופא, שלאחר בדיקה הפנה אותנו למיון. במיון, הכניסו אותי ואת בעלי והבן לחדר בידוד למשך הלילה. בבוקר, בדק אותו רופא, לקח משטח מהאף ואמר שלפי הוראות משרד הבריאות, יש לשלוח הביתה ולחכות לתשובות. חזרנו הביתה והמתח רב... א. מדוע שולחים הביתה אם יש חשש שנדבק בשפעת החזירים? ב. למי לפנות כדי לקבל תשובה מהירה? תודה

שלום רעות, ההנחיה האחרונה של משרד הבריאות (מיום שישי) היא לשלוח חולים החשודים כסובלים מ'שפעת חזירים' ק ל ה הביתה, עם טיפול תרופתי, עד לקבלת תשובות המעבדה (המבוצעות במעבדה המרכזית לנגיפים בתל השומר) המאשרות או השוללות את קיום המחלה אצלם. סביר שתוכלי לקבל את תשובת הבדיקה כבר היום או מחר (בבית החולים שבו נבדק בנך). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות