בהחלט

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/06/2009 | 14:11 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר שלום רב. תודה על התייחסותך מחממת הלב קראתי הכל וגם את הקישור מה - PUBMED. שוב תודה. בכל מקרה החלטתי לרוץ על ה - IV מכיוון שהיום פגשתי עוד רופא שאמר שזה בהחלט מוכיח את כצמו וישנם חולים רבים לאחרונה שמופנים לקבלת אוגמנטיןIV. בכל מקרה לך תדע אם כאב הגרון עבר להם כי הם היו שבוע עם PO ועד שסיימו את ה - IV הכאב כבר היה עובר בכל מקרה... שאלותיי לאור המצב הקטטוני שלי: 1. במידה וזה סטרפ. כמה זמן עלול להמשך כאב גרון כזה?? שבוע מתחילת טיפול (טיפול באוגמנטין בכלל, התחלתי בשישי האחרון בלילה) ?? עוד כמה זמן בממוצע?? האם לא אמור לחלוף מהר ?? הרי החום ירד תוך 24 שעות מתחילת האוגמנטין. האם אין זו אינדיקאציה שהאנטיביוטיקה כן השפיעה? למה יש עדיין כאב גרון? 2. במידה וזה CMV, כמה זמן אז נמשך כאב גרון במידה וקיים מלכתחילה?? ימים או שבועות??? זה ממש מפריע לי להתרכז בחיי היומיום. 3. ביצעתי סרולוגיה היום וגם ASLO. תוך כמה זמן אמורה להיות תשובה במידה והמעבדה עובדת מהר במיוחד? האם זה משהו שמצריך רק קיט או תרבית...? 4. תפקודי כבד שלי יצאו תקינים כמו גם השורה הלבנה ולא התייחסת לכך...האם ניתן להסיק שהמצב כרגע אינו CMV? אשמח לתשובותיך. ענבר.

שלום ענבר, 1-2. אין ביכולתי לחזות את משך כאבי הגרון שלך- בין אם מדובר ב- STREP ובין אם מדובר ב- CMV- אלא לקוות יחד אתך שהם יחלפו מהר. בכל מקרה, לא מדובר בסדר גודל של שבועות אלא בימים. 3. ASLO לא בהכרח יאפשר לך לבצע אבחנה. מספר גבוה יכול להעיד גם על דלקת סטרפטוקוקואלית (קלה) שאירעה לפני מספר חודשים (בנוכחות דלקת נגיפית עכשווית), ומספר תקין יכול לנבוע מבדיקה מוקדמת מדי במקרה של STREP עכשווי. 4. תפקודי כבד תקינים, ושורה לבנה תקינה, אינם עוזרים לאבחן או לשלול זיהום ב- CMV. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות