הקשר בין פלזמה פרזיס ל cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/06/2009 | 12:37 | מאת: מלי

שלום ד"ר, לפני כחצי שנה השתתפתי בניסוי רפואי שנערך באחד מבתי החולים בארץ. בניסוי, שנקרא ציטופלזמה פרזיס, הייתי מחוברת במשך שעתיים למכונה שלקחה ממני את כל הדם והחזירה לי אותו ללא נוגדנים מסויימים. רציתי לשאול האם יש קשר למקרה זה ולהתפתחות המחלה cmv? האם יתכן שבגלל תהליך זה יקח לגופי זמן רב ליצר נוגדנים igg? האם יתכן שמערכת יצירת הנוגדנים שלי נחלשה באופן משמעותי? תודה מלי

שלום מלי, אינני בקיא מספיק בפרטי הניסוי כדי לתת לך תשובה מוסמכת, אך ע"ס התאור שלך אין זה סביר שבעקבות הניסוי הזה תתפתח אצלך מחלת CMV ו/או שהמערכת החיסונית שלך תחלש באופן משמעותי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות