הפטיטיס C כתוצאה מבדיקת דם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/06/2009 | 22:10 | מאת: יוסי

שלום אני רופא צעיר. לקחתי דם לגברת צעירה במחלקת יולדות ונדקרתי מהמחט. לקחו בדיקות דם לי ולחולה. לחולה נמצא anti-hepatitis -c ריאקטיבי. התקשרתי למעבדה ואמרו לי שהערכים "ראקטיבים בערך גבולי". לא מובן לי, וגם לא מצאתי על כך מידע בספרות, מה פירוש ערך גבולי. האם עצם העובדה שיש לחולה נוגדנים, גם אם ברמה נמוכה ו"גבולית" איננה אומרת בהכרח כי החולה חולה או נחפשה לנגיף? מדוע זה משנה אם הערכים גבוליים? אודה לך אם תוכל לפרש את הנושא עבורי. תודה, יוסי

שלום יוסי, דיווח על ערך כ"גבולי" מעיד על כך שהמעבדה שבה מבוצעת הבדיקה איננה מסוגלת לקבוע האם הערך הוא "חיובי" או "שלילי". הפתרון המקובל- לבצע את הבדיקה בטכניקה אחרת / במכשיר אחר, או לבצע בדיקה אחרת שנותנת מידע דומה (למשל הפטיטיס סי Ag במקרה שלך). דרך אגב, גם אם הבדיקה של החולה היתה חיובית (לנוגדנים- Ab, להפטיטיס סי) אין הדבר מעיד בהכרח שהוא חולה או נשא, אלא רק על כך שהוא נדבק בעבר בנגיף זה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות