cmv ויחסי מין

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/06/2009 | 17:35 | מאת: לילך

ד"ר הלפרין שלום רב, יש לי cmv כבר חודשיים. האם עלי להמנע מיחסי מין כדי שלא אדביק את בן זוגי? תודה

שלום לילך, אם את עדיין מפרישה CMV, אזי יש סיכוי שבמהלך יחסי מין (לרבות נשיקות) תדביקי את בן זוגך בנגיף זה. יחד עם זאת, אין בידי מידע אם את עדיין מפרישה את הנגיף או לו, ולצורך כך יש לבצע בדיקות מיוחדות ויקרות (כגון שתן ל- CMV בטכניקה של PCR או תרבית). הרבה בריאות אפי

10/06/2009 | 18:02 | מאת: לילך

שלום ד"ר, ברגע שה igm יהייה שלילי זה אומר שאני כבר לא מפרישה את הנגיף? לילך

מנהל פורום מחלות זיהומיות