טיפול בנגיף CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/06/2009 | 14:03 | מאת: מנחם גינוסר

לבן משפחה שלי נולד תינוק הנושא את נגיף ה-cmv. התינוק מטופל מאז לידתו באמצעות Ganciclovir תוך ורידי. עתה ממליצים הרופאים להמשיך לאחר 6 שבועות בטיפול באמצעות Valganciclovir שיינתן במשך כשנה, אך הם מסתייגים באשר לתופעות לוואי של התרופה (מסרטן וכדו'). יש לי 2 שאלות: 1.האם לידיעתך קיימים תופעות לוואי משמעותיות בתרופת ה-Valganciclovir? 2.האם ה-Valganciclovir אמור להינתן בהמשך ישיר ומיידי עם סיום קבלת תרופת ה-Ganciclovir, או שלא יזיק אם יהיה תקופת צינון בין מתן שתי סוגי התרופות.

שלום מנחם, 1. מומלץ לתת את התרופות (גאנציקלוויר וולגאנציקלוויר) ברצף. 2. לכל תרופה יש תופעות לוואי אפשריות, שחלקן משמעותיות. בכל מקרה יש לשקול את התועלת של הטיפול מול הנזק שלו, וכך גם אתם צריכים לעשות. על תופעות הלוואי של התרופה ששאלת תוכל לקרוא באתרים רבים, למשל ב- http://www.rxlist.com/valcyte-drug.htm (שם כתוב, למשל, שהתרופה נמצאה מסרטנת בבעלי חיים אך לא בבני אדם) הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות