cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/06/2009 | 20:34 | מאת: חגית

שלום ד"ר, תודה על תשובתך. רציתי ברשותך לשאול מדוע מומלץ להמתין 6 חודשים לאחר מועד ההדבקה ב cmv, גם כאשר ה igm שלילי. כמו כן - איך ניתן לדעת מתי היה מועד ההדבקה? בברכה, חגית

שלום חגית, אכן שאלות קשות: 1. ההמלצה להמתין 6 חודשים ממועד ההדבקה היא "מקובלת" אבל לא בהכרח נכונה או מבוססת על עובדות. 2. אם יש מפגש מתועד של האדם עם חולה CMV מוכח, או מחלה קלינית אצל אדם מסוים- אז קל לקבוע את מועד ההדבקה שלו, אך אם אין- אזי אפשר רק לנסות לנחש זאת בעזרת הבדיקות הסרולוגיות (שלוב של IgM, IgG ו- AVIDITY). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות