בוקר חדש...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/06/2009 | 13:12 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין תודה על תשובותיך הנוספות. היום, אני כבר מאחורי נטילת הכדור ה - 6 של האוגמנטין וברגעים אלו ממש עברו חלפו 60 שעות מתחילת הטיפול. הגרון - כואב חום - אין חולשה - קיימת, לא רבה. שאלות חשובות נוספות לי: 1. האם קיימת הדבקה דרך זיעה??? אם כן האם בטונסיליטיס בקטריאלי? אם לא האם יש מחלות אחרות שכן? 2. אני עדיין עם מסיכה על הפנים...ליתר ביטחון, עוד יום - לא יקרה שום דבר. אתמול כשמלאו 48 שעות לתחילת הטיפול נכנסתי לישון על מצעים שהוחלפו כשהייתי אצל הוריי. בלילה הזעתי מדי פעם (גם כי חם לא היה לי חום...אני ללא אופטלגין כבר יומיים, לקחתי בסה"כ ביממה הראשונה ורק שניים, כשהחום עבר את ה - 39), בקיצור המצעים פגשו אותי 48 שעות מתחילת טיפול. לפני כשעה הגיעה הבת המתוקה שלי ושמה ראשה עם אצבע בפה על המיטה שלי ממש באמצע, המיטה היתה כמובן מסודרת, לא הייתי בה. הראש שלה היה ממוקם היכן שהטוסיק שלי בערך מבחינת מיקום הנחת הראש. אני מאמינה שהיא נגעה עם האצבע בסדין וקצת בשמיכה, הרי המיטה היתה מסודרת אחרי שקמתי כבר מוקדם היום. ישר לקחתי אותה לרחוץ ידיים עם סבון ופנים. האם יש סיכוי שהיא תידבק כך?? 3. כמה זמן סטרפ יכול לחיות בחוץ? ברור לי שיותר מוירוס...האם יכול להרדים את עצמו בתנאים ךא אופטימליים מחוץ למאכסן ואז להתעורר בתוך מאכסן חדש? 4. במידה וילדונת בת שנתיים ו - 4 חודשים נדבקת בסטרפטוקוק (ככל הנראה לראשונה, כי עד עצם רגע זה מעולם לא היתה חולה במחלה בקטריאלית לפי האבחנות של רופא הילדים כל פעם שהיתה חולה), תוך כמה זמן ניתן לראות תסמינים? האם יש מצב שהיא נדבקת ואז לא מפתחת כלל תסמינים למשך תקופה ארוכה? 5. בתינוקות עד גיל שנה אין תחלואה בסטרפטוקוק. כך ידוע לי. האם הכוונה היא שאין טונסיליטיס סטרפטוקוקאלי אך מנינגיטיס עלול להתרחש? 6. הגרון הורג אותי. לא כייף בכלל. מתי אמור לעבור הכאב הזה? תוך כמה ימים מתחילת אנטיביוטיקה??? והתחושה הכללית?? אמנם אין מה להשוות ללפני 3 ימים שהרגשתי שאם אני לא נכנסת למיטה אני מתה בערך...אבל עדיין לא כרגיל לגמרי...התרוצצתי היום אחרי הילדים והתעייפתי כמו סבתא בת 900 אחרי שעה ובד"כ אני מתעייפת אחרי שבוע של התרוצצויות... אשמח לתשובותיך. תודה שוב. ענבר.

שלום ענבר, 1-2. המחלה לא נחשבת כמדבקת דרך זיעה. 3. בתנאי מזג אוייר חמים (כמו בימנו אלו) סטרפטוקוקוס יכול לחיות מחוץ לגוף עד מספר שעות. 4. זמן הדגירה של המחלה הוא מספר ימים. 5. המחלה יכולה להופיע גם מתחת לגיל שנה (אך היא שכיחה יותר בילדים ונערים בגיל 5 עד 15). 6.סביר שהרגשתך תשתפר בהדרגה במהלך הימים הקרובים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות