טוקסופלזמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/06/2009 | 23:15 | מאת: נס

שלום ד"ר הלפרין. אני מתכננת להכנס להריון, ולרוע מזלי יש לי טוקוספלסמה חיובית.(בת 40 הריון ראשון) אודה להתייחסותך לנתונים: ב 30.4 בבדיקה הTOXO היה חיובי (TOXO IgM(Add.-VIDAS Toxo IgM POS ) IU/ml Positive >200 TOXOPLASMA IgG עם אבידיטי 0.21 ב01.06 לפי בדיקת סבין פלדמן תוצאה חיובית 250, ELFA IGM חיובי האוידיטי 0.255 האם חל שיפור בנתונים מהבדיקה הראשונה לשניה? האם תוכל לנתח את הנתונים? מתי הכי מוקדם אוכל להתחיל טיפולי פריון לדעתך? (הרופא אמר ב30.06 האם ניתן להקדים לדעתך? מה משמעות האוידיטי בשתי הבדיקות? בתודה מראש על תשובתך, נס

שלום נס, 1. ה-AVIDITY שגדל מעיד על התרחקות ממועד הזיהום החריף. 2. מקובל להמתין לפחות חצי שנה ממועד הזיהום החריף עד למועד הכניסה להריון, אם כי לא מדובר ב'מספר מקודש'. מידע נוסף על כך תוכלי לקבל במרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפון 6243669 - 02. הרבה בריאות אפי

09/06/2009 | 23:17 | מאת: נס

ד"ר הלפרין שלום, תודה רבה על תשובתך. פניתי למרכז הארצי ליעוץ טרטולוגי, ענתה לי בחורה (האם אתה יודע מה תפקידה? האם היא רופאה?) היא אמרה לי שכיוון שכבר חוויתי הדבקה ראשונית של טוקסופלסמה לפני הריון, אין מניעה שאנסה מיידית להכנס להריון, וכי הסיכון קיים למי שנדבקת בהריוןעצמו. לדבריה העובדה שהIGM חיובי אינה בעייתית, במיוחד לאור העובדה שקיימים ערכי IGG גבוהים (250) האם אכן אין סיכון כיוון שההדבקה הראשונית כבר התרחשה? הרופא שפניתי אליו לפני היעוץ אמר לי שהוא ממליץ לחכות חצי שנה. אני קצת מבולבלת ובעיקר רוצה כבר להתחיל טיפולי פריון. מהי המלצתך? בהנחה שהבדיקה הראשונית היתה ב30.4 עם אבידיטי 0.21 שהשתפר ל0.255? תודה:) וסליחה על האורך... נס

מנהל פורום מחלות זיהומיות