המשך

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/06/2009 | 22:58 | מאת: ענבר

ראשית תודה תודה על התשובות. גם אני חושבת שזה סטרפטוקוק למרות שבלי משטח אין 100%...יש כתמים אדומים על החיך הרך ומושבות לבנות על השקדים וכל שאר התסמינים האופיניים ממש אחד לאחד. לגבי ההדבקה: חזרתי היום הביתה ונפגשתי עם ילדיי כשלא עברו עדיין 48 שעות מתחילת האוגמנטין. מהרגע שבאתי הביתה הייתי עם מסיכה על הפנים, רק כשנרדמו הורדתי. בינתיים לקחתי את המנה החמישית, מחר בבוקר זה יהיה כבר 56 שעות מרגע תחילת האנטיביוטיקה (מחר ב - 8 בבוקר). 1. האם אז ניתן להניח שאינני מדבקת? האם לחכות עוד? ושאלה נוספת שלא ענית לי קודם: 2. האם ייתכן שאני כבר אינני מדבקת אך עדיין יש כאב גרון ורואים עדיין נקודות לבנות על השקדים? (כי לפי הבנתי גם כשהחיידקים מתים עדיין יש טוקסינים שהפרישו ועדיין ישנה תגובה חיסונית...או שהחיידקים לא מסוגלים לעבור את המסה הקריטית אצלי אך באחר כן?...) 3. האם כשאתה אומר לא מדבקת זה אומר שכל החיידקים כבר אינם חיים? 4. לאחר כמה שעות ניתן לומר בביטחה שאין אף סטרפטוקוק חי? תודה תודה. ענבר כשאתה אומר

שלום ענבר, 1-2. ניתן להניח (ולקוות) שאת כבר לא מדבקת (גם אם יש לך עדיין כאבים). 3. ב'לא מדבקת' הכוונה שגם אם נותרו בגרונך עדיין כמה חיידקים חיים הסיכוי שהם יעברו לאדם אחר ויגרמו אצלו לתחלואה הם נמוכים ביותר. 4. רק בעזרת משטחי גרון חוזרים ניתן לומר ב(כמעט) וודאות שלא נותר אף סטרפטוקוקוס מקבוצה A בגרונך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות