טיפול באציקלו - וי 400 מ"ג במהלך הריון צעיר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/06/2009 | 15:41 | מאת: ורד

שלום, אני בהריון 5 שבועות ושלושה ימים. אני מטופלת באציקלו - וי 400 מ"ג מזה כחודש. בתחילה במינון גבוה של 800 מ"ג, 5 פעמים ביום. אז גם התרחשה ההפריה. לאחר כ 10 ימים המינון הופחת ל 800 מ"ג 2 פעמים ביום. גם כעת אני לוקחת מינון זה. האם יש בתרופה סכנה לעובר? האם החומר יכול להשפיע על חלוקת התאים של העובר? ההרפס איננו באברי המין, ככל הנראה מדובר בשלבקת חוגרת. האם אפשר להמשיך בטיפול? אני מאוד מאוד מודאגת מפוטנציאל ההשפעה של התרופה על העובר. אשמח לתשובה.

07/06/2009 | 15:48 | מאת: ורד

מצטערת אבל שכחתי לומר שהחלטתי להפסיק טיפול במיידי. השאלה הבוערת היא האם יכול היה להיגרם נזק לעובר בעקבות המינונים שכבר לקחתי? תודה.

07/06/2009 | 23:01 | מאת: ענבר

ורד יקירתי. בתחילת הריוני השני (וגם במהלכו) נטלתי טיפול זהה לשלך. שוחחתי עם המרכז הטרטולוגי ונאמר לי שהכל בסדר. הטיפול אינו מזיק לעובר. זוהי הרגעה ראשונית. מכיוון ששיחה זו בוצעה לפני כשנה בדקי האם השתנה משהו מאז, אינני מאמינה אך למען הסדר הטוב כפי שהמליץ ד"ר הלפרין. בהצלחה. ונראה לי כי את יכולה להירגע. ענבר

שלום ורד, התרופה אציקלוויר נחשבת כ'בטוחה למדי' בהריון, אך כמו כל תרופה אין דבר כזה שנקרא "בטחון ב- 100%". מידע נוסף בנושא תוכלי לקבל במרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפון 6243669 - 02. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות