טוקסופלזמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/06/2009 | 10:57 | מאת: דנה

שלום ד"ר! אני מתכננת החודש(בדיוק עוד שבוע) להכנס להריון. לפני יומיים חזרתי מיוון( רודוס) ושמעתי היום ממישהו ששם(וגם ראיתי דוח ברשת על המחלה בשנת 2000 ונכתב שבצרפת ויוון יש הרבה הדבקויות) יש הרבה מקרים של המחלה. אמנם לא אכלתי בשר לא מבושל, אבל אכלתי במלון, ירקות, פירות ומוצרי חלב. אני חוששת שאולי נדבקתי... האם לדחות את כניסה להריון? מה יקרה אם אני אכנס להריון ואח"כ אני אגלה שנדבקתי? האם מאשרים הפלה מיד? עדיף לחכות? תודה!

שלום דנה, החשש שלך נשמע לי מאד מאד תיאורטי, ואני לא רואה סיבה לשנות את תוכניותיך בחיים רק בגלל ששהית מספר ימים ברודוס וששם (אולי!) יש שכיחות רבה יותר של מחלה כזאת או אחרת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות