חיסון אבעבעות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/06/2009 | 16:57 | מאת: איילת

הי ד"ר אפי יש לי 2 ילדים בני 8, 4 שניהם חוסנו בגיל שנה נגד אבעבעות רוח ולא חלו במחלה. עם זאת, בוודאות נחשפו לילדים במצב דגירה של אבעבועות ולא נידבקו. האם בכל זאת כדאי לחסנם שוב נגד אבעבועות ומתי? אני לא רוצה "סתם" לדחוף חיסונים אם יש להם כבר נוגדנים במילא מעצם החיסון+החשיפה בגן/בבי"ס למחלה... תודה רבה רבה ושבת שלום איילת

שלום איילת, מומלץ לחסן בזריקה שניה כנגד המחלה את ילדך בן ה- 4 בערך בגיל 6 (כתה א'), ואת ילדך בן ה- 8 בהקדם האפשרי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות