טיפול בשלבקת חוגרת ע"י כדורי ולטרקס בזמן הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/06/2009 | 11:58 | מאת: אילת

אובחנה אצלי שלבקת חוגרת והרופא רשם לי טיפול בכדורי ולטרקס 500 מ"ג. כאשר אובחנתי לא הייתי בהריון, אך יש סיכוי שכעת אני כן בהריון - האם כדורי ולטרקס הינם מסוכנים בהיריון? במידה וכן - האם אפשר להפסיק את לקיחת הכדורים ולא לסיים את המינון שנרשם לי? (אני לוקחת כדורים כבר 3 ימים, אז נשארו לי בעצם 4 ימים להמשך הטיפול). אשמח לתשובה מהירה אם אפשרי. תודה רבה.

שלום אילת, אפשר בכלל שלא לטפל תרופתית בשלבקת חוגרת (גם אצל נשים שאינן בהריון) היות והמחלה חולפת מעצמה. יחד עם זאת, טיפול בוולטרקס עשוי להקטין את סיבוכיה (שהם כאב מאוחר באזור הפריחה), ולכן הוא מומלץ (ומותר לשימוש, בהוריות המתאימות, גם בזמן הריון). לסיכום- אם את חושבת שאת הרה וחוששת מההשפעות של התרופה על העובר- את היא זו שצריכה להחליט אם את רוצה להמשיך את הטיפול בה או להפסיקו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות