אבעבועות רוח

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/06/2009 | 20:35 | מאת: חן

לפני כשבועיים שמרתי על ילדה (שתיתי מכוס המים שלה) בת 5 שלמחרת הופיעו אצלה פצעים שהתבררו כאבעבועות רוח. אציין כי אני בהריון שבוע 20 (אז הייתי שבוע 18) יום למחורת עשיתי בדיקת נוגדנים ויצא IGG POSITIV, נאמר לי כי אני מחוסנת ואין לי מה לדאוג. לפני כמה ימים הופיעו אצלי המון נקודות אדומות בגוף (שלא הפכו לשלפוחיות) היום עשיתי בדיקת דם שוב לאבעבועות רוח ומחכה לתשובות. השאלות שלי הם: 1. האם יש סיכוי שאדבק במחלה אם נמצאתי מחוסנת בבדיקת הדם? 2. האם מחייב כי אבעבועות רוח יהפכו לשלפוחיות או שישנה אפשרות שקיבלתי את המחלה בצורה "קלה" ? ואם אכן נדבקתי מה הסיכון לעובר 3. אציין כי לפני 5 ימים ביצעתי דיקור מי שפיר, האם אפשר ליצור עימם קשר ולבקש לבדוק את העובר? 4. והאם עצם העובדה ששתיתי מאותה הכוס יכולה להביא למצב שהעובר ידבק ישירות אפילו שאני מחוסנת? תודה חן

שלום חן, 1. אם חלית בילדותך באבעבועות רוח אזי הסבירות שנדבקת שוב בנגיף הגורם למחלה זו היא נמוכה. 2. אפשר להידבק במחלה גם בצורה "קלה" שבה לא מופיעות שלפוחיות, אך הסתמנות זו אינה שכיחה. 3. אינני מכיר בדיקת מי שפיר המיועדת לאבחן הדבקה של עוברים באבעבועות רוח. 4. אם את לא חולה באבעבועות- אז גם העובר לא ידבק. לסיכום, אני ממליץ לך להיבדק ע"י רופא/ת עור כדי לחפש סיבה אחרת לפריחה שלך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות