אפשרות להידבקות ב-cmv בהריון?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/06/2009 | 01:55 | מאת: דנה

שלום, אני בשבוע 32 להריוני ורק לאחרונה בדקתי וגיליתי שבבדיקות cmv מתחילת ההריון נראתה תוצאה שלילית גם ב-igG וגם ב-igM, כלומר אינני מחוסנת. במהלך ההריון הייתי מצוננת פעמיים: בשליש הראשון כאב גרון קל לזמן קצר ללא סימפטומים נוספים ובשבוע 26-7 צינון קשה למדי שנמשך מספר ימים עם כאב גרון, נזלת ושיעול אך ללא חום כנראה. האם יש סיכוי שנדבקתי? האם בשבוע מתקדם זה יש בכלל טעם בבדיקה ומה ניתן לעשות...? תודה רבה, דנה

שלום דנה, תיאורטית, יש סיכוי שנדבקת ב- CMV (אתמול, לפני שבוע או לפני חודש...) גם אם לא היית מצוננת ולא היו לך סימפטומים כלשהם. מעשית, אני לא רואה סיבה לחשוב דווקא על זיהום בנגיף זה, ולעשות משהו בנידון בשלב זה של הריונך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות