CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/06/2009 | 20:56 | מאת: נעמה

אני בהריון בשבוע 31. אני לא מחוסנת ל CMV אז אני עושה את המקסימום כדי לא להידבק. אמרו לי שאחרי שאני מחליפה חיתול אני צריכה לשטוף ידיים במים וסבון. האם שטיפת ידיים במים וסבון מספיקה ? או שיש גם צורך לחטא באלכוהול את הידיים ?

שלום נעמה, מבחינה מיקרוביולוגית, רחיצת ידיים בחומרי חיטוי אנטי-ספטיים (כגון כלורהקסידין עם אלכוהול) עדיפה על מים וסבון, אך פרקטית רחיצה במים ובסבון (לאחר החלפת חיתול או כל פעילות יום-יומית המצדיקה רחצה כזו) נחשבת כסבירה וכמספיקה. הרבה בריאות אפי

02/06/2009 | 08:37 | מאת: נעמה

האם אתה מתכוון גם לחומר שנקרא אלקו ג'ל של דר פישר (ללא צורך במים וסבון) שמוכרים בסופר פארם

מנהל פורום מחלות זיהומיות