חוזרים מארה"ב -ומדביקים את כולם!

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/06/2009 | 19:11 | מאת: ק

שלום,ד"ר הלפרין ברצוני לשאול שאלה: כוון וכל המקרי ההדבקה האחרונים (קרוב ל-20 מתקרים תוך פחות משבועיים) הגיעו מארה"ב, למה מסרד הבריאות לא פונה לציבור בבקשה זמנית להימנע לכמה שבועות מנסיעות לארה"ב?!הרי כשהיו רק כמה מקרים של שפעת שהגיעו מקסיקו -הייתה הוראה כזו.למה מאנשים ששבים מארה"ב לא מבקשים לכל הפחות להיות ב"הסגר מרצון",הרי במהירות כזו של התפשתות המחלה,בעוד כמה חודשים רוב תושבי הארץ יהיו חולים,ולמרות שהמחלה עדיין קלה,-ממש לא בא לי לשהות בבידוד בבית חוילם! שאלתי השנייה:בעוד כשבועיים אני צריכה לפגוש קרוב משפחה בשדא התעופה,האם אני יכולה ללכת לשם ללא חשש מהידבקות בשפעת? האם אפשר לקחת איתי את הילדים,או רצוי להימנע מזה? בתודה מראש

שלום ק, 1. את שאלתך הראשונה עליך להפנות למשרד הבריאות. 2. הסבירות להידבק ב'שפעת החזירים' בארץ (לרבות בשדה התעופה) נחשבת כיום כנמוכה מאד. מה יקרה בעוד שבועיים? נחייה ונראה... הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות