הדבקות באיידס מפצעון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/05/2009 | 03:15 | מאת: מיכאל

שלום ד"ר אפריים, אני מתגורר באפריקה במדינה שבה יש שכיחות גבוהה למחלת האיידס. היום התנדבנו בבית יתומים, ניתן לראות כי ילדים רבים חולים במחלות עור, דלקות עיניים ועוד. אבל לא היו ילדים עם פצעים פתוחים. במהלך ההתנדבות ניסתי לפתוח בקבוק עם נוזל חיטוי באמצעות סיכה (שגם אותה חיטיתי לפני) ונדקרתי, אחרי כ10 דקות ששיחקתי עם הילדים, שגם נגעו באותה אצבע שנדקרה ראיתי שיורד לי מעט דם, ושמתי פלסטר. האם יש לי ממה לדאוג? או משהוא שעלי לעשות? תודה מראש

שלום מיכאל, הסבירות להדבקה בנגיף האיידס במהלך האירוע המתואר בשאלתך היא נמוכה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות