שלבקת חובקת מדבק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/05/2009 | 08:16 | מאת: רחלי

שלום, אמא שלי חלתה לפני כשבועיים בשלבקת חובקת. יש לי ילדה בת חצי שנה שנמצא הרבה בסביבתה . האם המחלה מדבקת? אם כן במה באבעבועות רוח? האם הסביבה הבוגרת יכולה להדבק? היה לנו אבעבועות רוח בעבר. תודה רבה

שלום רחלי, ניתן להידבק בנגיף האבעבועות רוח מחולה הסובל מ'שלבקת חוגרת' אשר הפצעים שלו/ה עדיין לא התייבשו, אבל הסיכוי לכך הוא נמוך. כדי לצמצם עוד יותר את הסיכוי זה מומלץ שחולה כזה יכסה את הפצעים / שלפוחיות (למשל בגאזה יבשה) ויקפיד על הגיינת ידיים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות