אפנדיציט - לאחר טיפול אנטיביוטי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/05/2009 | 18:46 | מאת: יהודה

בני בן החמש אובחן באפנדיציט עם WBC count 24.6 הקאות חום וכאב בטן בוצעו גם שני בדיקות אולטראסאונד ו בדיקת CT בהם נמצאה דלקת בקצה התוספתן. הוא טופל במשך יומיים וחצי בקוקטייל אניביוטיקה +נוזלים דרך הווריד ולאחר מכן באוגמנטין דרך הפה. ביום השני לטיפול (ביום הראשון לא ישן) התחיל להסתובב ולהרגיש יותר טוב, ביום השלישי החל לאכול. מכיוון שלילד סף כאב גבוה - (אינו מרגיש בכאבים - לדוגמא בדלקות אוזניים) אנו חוששים מדלקת חוזרת ושלא נזהה אותה בזמן. האם אתה ממליץ על ניתוח יזום למרות שהילד מרגיש כעת טוב ?

שלום יהודה, ניתוח יזום להוצאת התוספתן איננו מקובל, ואינני יכול להמליץ עליו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות