תוך כמה זמן המחלה באה לידי ביטוי?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/05/2009 | 13:32 | מאת: אלה

שלום דוקטור! שתי שאלות: 1. תוך כמה זמן מופיעים סימני מחלה מהרגע בו נחשפים לחולה אחר עם שפעת חזירים? 2. האם ייתכן שאדם שהה עם חולה, לא נדקבד במחלה, אך העביר אותה לאדם שלישי?

שלום אלה, 1. זמן הדגירה של שפעת החזירים' הוא מספר ימים (בד"כ שניים שלושה), אך יכול להיות עד שבוע. 2. אדם שלא נדבק במחלה לא יכול גם להדביק (אך יתכן שיש אנשים שנדבקים ומחלתם היא כה קלה עד שהם אינם מודעים אליה. אנשים כאלו יכולים להדביק גם אחרים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות