אוי מה יהיה...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/05/2009 | 00:11 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר שלום רב. ובכן - כאב הגרון שהיה לי חלף כליל לאחר 5 ימים מרגע תחילתו כשבמהלכם היתה מעט נזלת כאמור, ושיעול. עם חלוף הגרון נשארה מעט נזלת והשיעול החמיר ליומיים וחלף לחלוטין. הנזלת נשארה על אש קטנה והלכה והתמעטה עוד ועוד. 4 ימים מלאים הרגשתי כרגיל. חשוב לציין שכדי להיות על הצד הבטוח התחלתי אוגמנטין יום אחרי שכאב הגרון החל. לא רציתי לחטוף עוד איזה סטרפטוקוק ולא לקחת צ'אנס האם זה ויראלי או לא. בד"F אני לא עושה זאת הפעם החלטתי לקחת. אני לא מאלה שמתפרקים מאנטיביוטיקה וממשיכה כרגיל. היום, לאחר 4 ימים שכבר שכחתי בהם שהייתי חצי חולה חזר כאב הגרון בעוצמה פחותה, מעט עובר עם אוכל ושתייה. גירגרתי עם מי מלח, לקחתי ויטאמין C...באמבטיה עם המים החמים יצאה נזלת רבה סמיכה לבנה וקצפית כזו עם גוונים צהבהבים (ושוב סליחה על התיאורים), אני לא מסתובבת עם טישו בבית זה לא נוזל. ביממה האחרונה יש המון ליחה שתקועה לי בגרון. בקיצור: 1. האם אופי הליחה והנזלת שתיארתי מראים על סיום המחלה הקודמת? 2. האם יש מצב שהליחה גורמת לרגישות בגרון? 3. במידה וזה היה סטרפטוקוק מה הסיכוי שהוא עמיד לאוגמנטין? 4. נטלתי 9 ימים מלאים. האם שני הכדורים הנוספים שלא נלקחו הם אלו שעלולים לגרום לסטרפטוקוק לחזור או לא להעלם לחלוטין? (במידה ויש חיידק כמובן). 5. האם תסמיני הנזלת והליחה והשיעול שהיה מחזקים את האפשרות לזיהום ויראלי? אגב, ילדיי לא נדבקו תודה לאל. אשמח לתשובותיך. ענבר.

שלום ענבר, 1. לפי התאור שלך עושה רושם שאת מחלימה. 2. נזלת יכולה לגרום לרגישות / הרגשת גירוי בגרון. 3. לא סביר שסטרפטוקוקוס שנמצא בליחה או בנזלת יהיה עמיד לאוגמנטין. 4. 9 ימי טיפול אנטיביוטי נראים מספיקים למחלתך. 5. על סמך התאור שלך קשה לדעת אם היה מדובר בזיהום נגיפי בלבד, או ש"התלבש" עליו גם איזה חיידק או שניים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות