הידבקות באיידס ע"י נשיכה... עזרה דחוף

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/05/2009 | 16:59 | מאת: חסוי

אם ננשכתי בצוואר ע"י נשא איידס האם נדבקתי במחלה?? הנשיכה לא הייתה עמוקה. היה טיפה סימן אדום בלי דם וכו' והוא עבר אחרי כמה שעות... עיזרו לי...

שלום חסוי, הדבקה של אדם בנגיף האיידס במהלך נשיכתו ע"י חולה איידס היא אפשרית, אבל הסיכוי לכך הוא כנראה נמוך. כדי לצמצם עוד יותר את הסיכוי הזה אפשר לתת לננשך טיפול תרופתי מונע (שהוא זמין רק בחדרי מיון של בתי חולים הנחשבים כמרכזי איידס בישראל- בתי חולים שאת פרטיהם תוכל למצוא באתר http://aidsisrael.org.il/zope/home/aids_centers/). הרבה בריאות אפי

23/05/2009 | 20:29 | מאת: חסוי

תודה על המידע, אבל שוב שאלה... הטיפול התרופתי הוא כדי למנוע את ההידבקות מהמחלה ? או שזה טיפול לחולי איידס אחרי שנדבקתי... התקשרתי למספר והם אומרים שהם לא מייעצים ולא מוסרים מידע בטלפון... מה לעשות??

מנהל פורום מחלות זיהומיות