דם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/05/2009 | 16:44 | מאת: קרן

שלום, אתמול בלילה נאלצתי להגיע למיון עקב חבלה. על רצפת המיון היו טיפות של דם טרי (טיפטפו מאינפוזיה של אחד החולים). יכול להיות שאני או בעלי דרכנו על הדם. באם כן, מה הסיכון למחלה מדבקת (איידס/צהבת וכו') אם דרכנו על הדם ו"טיילנו" עם הנעליים שלנו כעבור כ 15 דקות מהארוע בסלון ביתנו? (אציין שבבית יש כלבה וילדים שמסתובבים יחפים ,המרימים דברים ומכניסים לפה אולם עברו כ 5 שעות מאז ש"טיילנו בבית" עם הנעלים ועד שהילדים התעוררו משנת הלילה אבל הכלבה קיבלה את פנינו מיד) שאלה נוספת, באם יש גם עתה "שרידים" של דם על סוליות הנעליים, תוך כמה זמן הוא נחשב ל"לא מסוכן"? תודה רבה

שלום קרן, - הדבקה במחלה זיהומית (כגון איידס או צהבת) במהלך שרשרת האירועים המתוארת בשאלתך איננה סבירה. - אין זה סביר שנגיף כלשהו ישרוד בתוך טיפת דם שנדבקה לנעליך יותר ממספר דקות / שעות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות