q fever- איך נדבקים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/05/2009 | 14:42 | מאת: ליאורה

קרובת משפחה אובחנה עם q fever. המגע היחיד שלה עם בע"ח הוא עם חתולים. האם שאר בני המשפחה צריכים להיבדק? האם חתולים עמם היא באה במגע צריכים להיבדק? תודה

שלום ליאורה, -אפשר להידבק בחיידק ה- COXIELLA הגורם למחלת Q באופן אקראי, וחולים רבים במחלה זו אינם מדווחים על מגע קרוב לבע"ח. -כיוון שקדחת Q איננה נחשבת כמדבקת (בין אדם לאדם), אין המלצה לבצע בדיקות שיגרה למגעים של החולה במחלה זו. -בנוגע לבדיקת חתולים- יש להפנות את השאלה לווטרינר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות