יעוץ

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/05/2009 | 14:00 | מאת: רונה

לפני כחצי שנה, בתי (בת 23) חזרה מדרום אמריקה. לאחר כשלושה וחצי חודשים יצאה לה מפי הטבעת תולעת בצבע בז'באורך כ - 12 סמ'. בדיקות הצואה שעשתה במשך שלושה ימים יצאו תקינות. לפי התיאור הרופאה החליטה שזו תולעת הכרץ-אסקריס והחליטה לתת לה וורמוקס. לאחר שלקחה את הוורמוקס וסיימה את הטיפול חשבנו שהבעייה טופלה. לפני כעשרה ימים התנפחו מעט בלוטות הלימפה במפשעה והיא חשה כאב ברגל שמאל. (הרופאה טענה שזה מגלוח המפשעות). בדיקות הדם - ספירת דם מלאה ושקיעה יצאו תקינות (למעט אנמיה קלה שעל פי דעת הרופאה זה תואם גיל).עשו לה בדיקת אולטרא סאונד בטן וגם היא יצאה תקינה. טחול, כבד, וכו' - הכל תקין.קיבלה אנטיביוטיקה דלצין למשך שבוע, אך הבלוטות לא ירדו. נשלחה לרופא ממוחה לכלי דם מפני שהרגל מעט התנפחה בקרסול. שלח לדופלקס ברגליים, כי חשש מקריש תוצאות תקינות לחלוטין (אך ראה בלוטת לימפה מוגדלת בגודל סמ' וחצי ללא קשר לתוצאות התקינות של הדופלקס). כרגע אני אובדת עיצות. האם תופעות אלו מוכרות? האם יכול להיות שהיא הביאה מדרום אמריקה טפילים או תולעים או מחלה אחרת שמתנהגת על פי התאור? האם יש רעיון לאיזה רופא כדאי לפנות? (יש לה מחר תור לגניקולוג) הרבה תודה

23/05/2009 | 14:05 | מאת: רונה

שכיתי לכתוב שהנפיחות הקלה עדיין נמצאת אך הכאבים פחתו בצורה משמעותית. הכאב שהחל ברגל היה גם במגע מאוד קל ועכשיו זה פסק.

שלום רונה, אינני רואה סיבה ליחס את בעייתה הרפואית של בתך כיום - חצי שנה לאחר שובה מטיול בדרום אמריקה - בהכרח לזיהום שנרכש על ידה במהלך טיול זה. להגדלה של בלוטת לימפה במפשעה יכולות להיות סיבות רבות אחרות, חלקן זיהומיות "ישראליות" וחלקן שאינן זיהומיות כלל. המלצתי- בדיקת רופא/ה פנימאי/ת ורופא/ה גניקולוגי/ת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות