אבעבועות רוח

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/05/2009 | 18:36 | מאת: חן

אני בהריון בשבוע 18 ושהיתי 3 שעות במחיצת ילדה שלמחרת יצאו לה פצעי אבעבועות רוח (כלומר הייתה בזמן הדגירה). בנוסף גם שתיתי מהבקבוק מים שלה. ביצעתי בדיקת דם לנוגדנים והתשובה יצאה IGG POSITIV. הבנתי מהרופא בטלפון שאני מחוסנת ואין לי מה לדאוג שאלתי היא האם עצם העובדה ששתיתי מהמים שלה החיידק יכול לעבור לעובר דרך מערכת העיכול שלי או שהעובר מחוסן גם. ואם העובר מחוסן אז איך זה שכשהוא יוצא לעולם הוא כבר לא מחוסן והוא חשוף להידבק מהמחלה.

שלום חן, 1. לאור הנתונים שציינת בשאלתך, אין זה סביר שתדבקי בנגיף האבעבועות רוח (ולכן אין זה סביר שגם עוברך ידבק בנגיף זה). 2. לאחר הלידה, סביר שהילוד שלך יהיה מחוסן למשך מספר חודשים (בזכות הנוגדנים כנגד הנגיף שהוא מקבל ממך במהלך ההריון, שישארו בדמו רק לתקופה מוגבלת) ואח"כ הוא יצטרך להתחסן כנגד המחלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות