קמפילובקטר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/05/2009 | 17:44 | מאת: עינת

לבני בן השלוש וחצי נמצא חידק קמפילובקטר. האם יתכן וקיים קשר בין הימצאות החיידק לבין תופעות של משקל נמוך, ברזל נמוך וחוסר תיאבון? חשוב לציין כל עשינו לילד בדיקות מקיפות מאוד כולל בדיקת ביופסיה לצליאק בה נמצא כי קיימת דלקת קלה בתריסריון. לתשובתך המקצועית אודה.

שלום עינת, זיהום בקמפילובקטר הוא בד"כ כלל חריף וגורם לשלשולים וכאבי בטן (החולפים עצמונית או בעזרת טיפול אנטיביוטי מתאים לאחר מספר ימים), ולא זיהום כרוני הגורם ל"משקל נמוך, ברזל נמוך וחוסר תיאבון" למשך תקופה ארוכה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות