שלבקת חוגרת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/05/2009 | 22:55 | מאת: רווית

אם בעלי נדבק בשלבקת חובקת מה סיכויי ההידבקות שלי, האם זו מחלה מדבקת ובאיזו דרך נדבקים, מה לעשות כדי למנוע הידבקות?,מה משך ההידבקות- האם כל זמן שיש לו את השלבקת או רק בתחילתה, איך אוכל לדעת אם נדבקתי, תוך כמה זמן אם בכלל אמור להופיע סמפטומים אצל הנדבק? האם לילדי הקטנים שחוסנו מאבעבועות אין סכנת הידבקות (סובלים מידי פעם מהרפס בפה), אודה לתשובתך.

שלום רווית, 'שלבקת חוגרת' היא מחלה שנגרמת מהתפרצות של נגיף ואריצלה 'רדום' (שבו אנו נדבקים בד"כ בילדותנו, ואז הוא גורם למחלה הקרויה בכלל 'אבעבועות רוח'). חולים ב'שלבקת חוגרת' בד"כ אינם מדבקים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות