שפעת החזירים בניו-יורק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/05/2009 | 11:50 | מאת: מיכל

שלום, אני מתוכננת לטוס לניו-יורק (מנהטן) שבוע הבא וראיתי היום שיש שם עוד מקרה מוות וסגרו מספר בתי חולים. האם ישנה מגבלה חריפה כלשהיא לנסיעה לשם? בנוסף, אני אולי בהריון, האם זה משנה את המצב? האם הפגיעה האפשרית בעובר חמורה? האם ניתן לטפל בשפעת בעת הריון? תודה מראש, מיכל.

שלום מיכל, שפעת (כל שפעת, ולא רק 'שפעת החזירים') נחשבת כמחלה מסוכנת לנשים הרות (לעומת נשים לא הרות). יחד עם זאת, ניתן לטפל (בתרופות המתאימות) גם בנשים הרות החולות בשפעת. מבחינה מנהלית- בשלב זה אינני מכיר המלצה של משרד הבריאות הישראלי להימנע מנסיעות לארה"ב. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות