הדבקות באיידס ו/או צהבת מנוזל שהתייבש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/05/2009 | 21:48 | מאת: בחורה מוטרת

שלום רב, ברצוני לשאול האם קיימת אפשרות להידבק באיידס ו/או בצהבת מנוזלי גוף מדבקים אשר התייבשו ? למשל אם נוזל זרע ו/או נוזל נרתיק וכדומה שנותרו על השמיכה, המזרון וכו' התייבשו וכעבור זמן באו במגע עם איבר המין הזכרי או שבחור שנגע בנוזלים יבשים אלו שאולי הפכו בינתיים לאבקתיים, ואח"כ נגע בנרתיק הבחורה. כמו כן, האם ניתן להידבק באיידס ו/או בצהבת בדרך אחרת מנוזל מדבק שהתייבש (למשל שימוש בסכין גילוח ישן של נשא/חולה איידסו/או צהבת ? ולסיום, כמה זמן יכול הגורם המדבק לשמור על תכונות ההדבקה שלו בתוך נוזל מדבק אשר חשוף לאויר ? האם יכולת ההדבקה יכולה לחזור, באם נוזל מדבק שהתייבש נרטב מחדש ? תודה רבה, בחורה מוטרדת

שלום בחורה מוטרדת, אם וכאשר נוזלי הגוף (זרע, דם) הם יבשים ל ג מ ר י אזי כבר לא ניתן להידבק מהם. הבעיה היא שלנוזלים הללו לוקח לעיתים מספר שעות עד להתיבשותם המוחלטת (ובתנאי מזג אוויר חריגים- גם מספר ימים). הרבה בריאות אפי

18/05/2009 | 18:47 | מאת: בחורה מוטרדת

דר' אלפרין שלום, אני מודה לך על התושבה. יש לי שאלות הבהרה נוספות: 1 בתשובתך התייחסת רק לזרע ודם, אך האם תשובתך מתייחסת לכלל נוזלי הגוף המדבקים ? 2. מה קורה אם לאחר שנוזל מדבק התייבש ואח"כ נרטב מחדש, האם יכולת ההדבקה שלו יכולה לחזור ? 3. מה קורה אם הנוזל המדבק, חדר לאריזה של מגבונים לחים (מפני שהשתמשו במגבונים הלחים לאחר קיום יחסי מין)ואחרי חודש-חודשיים למשל אשתמש במגבונים הלחים שבאריזה לניגוב איבר המין הזכרי או הנקבי? האם ניתן להידבק כך באיידס ו/או בצהבת? 4. האם יש לך מידע על אורך חייהם של גורמי האיידס ו/או הצהבת בתוך נוזל ? כמה זמן הם יכולים לשמור כך על יכולת ההדבקה שלהם בזמן שהנוזל נותר רטוב ? האם יכולים לשרוד מעבר לחודש-חודשיים למשל ? 5. מדוע מעוררים מודעות גבוהה לביצוע בדיקת נשאות לאיידס, אך לא מגבירים את רמת המודעות לביצוע בדיקה לנשאות לצהבת ? 6. כאשר אדם שחוסן לחלק מנגיפי הצהבת יבצע בדיקת דם לבדיקת נשאות לצהבת, האם ניתן לפרש את התוצאות בטעות כנשאות לאותם נגיפי צהבת להם חוסן?

מנהל פורום מחלות זיהומיות