CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/05/2009 | 21:27 | מאת: איריס

אני חולה כבר 3 שבועות ב- CMV, עם תופעות של חום נמוך, תשישות ודלקת ריאות אטיפית שמטופלת באנטיביוטיקה מסוג ציפרודקס. לפי מה שהרופאה אמרה לי שעפ"י הטיטר אני כבר לקראת סוף המחלה. שאלתי היא מתי אני כבר לא אהיה 'מדבקת' ואוכל לחזור לשגרה (לעבודה בעיקר...) ולהיות בקירבת אנשים (כרגע כולם "תופסים מרחק") ושאלה ישירה, מתי אוכל לחזור להתנשק? האם עפ"י בדיקות דם? טיטר? העלמות הסימפטומים? אודה לתשובה מהירה כי אני מושבתת לגמרי ברגע זה. תודה.

שלום איריס, 1. תוכלי לחזור (בהדרגה) לשגרת חייך כשתרגישי טוב. 2. בנוגע לתקופת ההדבקה- היא עלולה להמשך שבועות ואף חודשים. כדי לדעת בדיוק ובוודאות מתי את מפסיקה להפריש את הנגיף (ברוק או בשתן, למשל) יש צורך לבצע בדיקה הקרויה PCR על נוזלים אלו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות