המשך לגבי פרזיטים במעי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/05/2009 | 09:43 | מאת: נגה

לד"ר הלפרין שלום רב, אני זו שמצאו אצלה את 2 הפרזיטים dientamoeba fragilis , Blastocystis hominis. אני מתלבטת האם לקחת תרופה כנגדם, או להשאירם כמות שהם. הסיבות שאני מתלבטת הן: -נכוויתי מאד מתרופות אנטיוביוטיות (בעיה בגיד וכאבי ראש מאז שלקחתי ציפרודקס, ועוד). -הבריאות שלי fragile באופן כללי. -אולי הזן שאצלי לא פתוגני, ואולי מע' החיסון שלי בסוף תצליח להעלימם. -סיכויי ההכחדה גם עם טיפול, הם לא 100 אחוז כדי שאוכל להחליט, אני צריכה יותר אינפורמציה. לכן אני מוכנה להשקיע כל סכום של כסף כדי לקבל החלטה מושכלת, וכך למנוע נזקים. לכן רציתי לשאול האם יש בארץ, *באופן פרטי*, משהו מהבדיקות הבאות, ואם כן, איפה. 1. susceptibility tests- לראות לאיזה תרופה הזן שאצלי הכי רגיש? ( Secnidazole, metronidazole, ornidazole/ paromomycin) 2. PCR- כדי לדעת האם הוריאנט הספציפי שאצלי הוא עם גנוטיפ וירולנטי ופתוגני, ואז זה יחזק את ההחלטה כן לקחת טיפול. 3. עוד בדיקות כדי לבדוק יותר בהרחבה מה עוד קורה במעי מודה מאד מאד

שלום נגה, 1. אינני מכיר מקום בארץ שבו נעשות בדיקות רגישות של הטפילים המוזכרים בשאלתך לתכשירים אנטי-טפיליים. 2. אינני מכיר מקום בארץ בו נעשות בדיקות PCR לטפילים אלו. 3. קיימות בדיקות שונות "כדי לבדוק מה עוד קורה במעי"- למשל קולונוסקופיה, ואני ממליץ לך לפנות בנושא לרופא/ה גאסטרואנטרולוג/ית. 4. אולי במקום לעשות את כל הבדיקות הללו כדאי לך לחזור על 'בדיקת הצואה לטפילים': ייתכן שהטפילים הנ"ל כבר נעלמו מעצמם. הרבה בריאות אפי

17/05/2009 | 03:57 | מאת: נגה

לד"ר הלפרין שלום רב, תודה על תשובתך. אני אעשה עוד בדיקה מחר בבוקר, אבל באם הם שוב יימצאו, אז החלטתי שאני כן רוצה לקחת תרופה בהקדם. השאלה היא רק איזו. אני רוצה לקחת את התרופה ש א. עם הכי פחות נזקים אפשריים לגוף הספציפי שלי ב. מצד שני עם הכי הרבה סיכויי הכחדה של 2 הטפילים. אם יש תרופה שבטוח יותר טובה מבחינת 2 הפקטורים האילו, ושמצד שני לא חדשה מדי, כך שיש איתה מספיק ניסיון על הרבה אנשים, אז אני רוצה לדעת עליה, ואני אנסה להשיגה גם אם אין בארץ או שהיא מאד יקרה. יש רשימה של תרופות שבאות בחשבון Secnidazole, metronidazole, ornidazole/ paromomycin, nitazoxanide. ואולי עוד. מאד הייתי רוצה ללכת באופן פרטי, למומחה למנגנונים של התרופות האילו, שיעבור איתי על כל תרופה מהנ"ל, יגיד לי מה הנזקים האפשריים מכל תרופה, ומה סיכויי ההכחדה, וביחד נעשה את השיקלול איזו תרופה לבחור במקרה שלי. האם תוכל להמליץ על מומחה כזה? ומאיזה תחום הוא צריך להיות (האם פרמקולוג?) אני נוקטת בכזו זהירות בבחירת תרופה, כי נכוויתי בחיי כבר כמה פעמים מתרופות שאני מאד מצטערת שלקחתי. ואני לא רוצה שוב לעשות מעשה מבלי להבין *מראש*, ולא בדיעבד, מה המחיר שלו. שוב אלפי תודות. נגה

30/03/2019 | 01:26 | מאת: אסי

אני מחפש גם להשמיד את אותם הטפילים האם מצאת משהו?

27/10/2019 | 23:09 | מאת: מישהי

שלום רב, האם מצאת פתרון? אני כבר שלוש שנים מנסה להיפתר מהבעיה של הטפילים הללו. אשמח מאוד לתובנות.

02/11/2019 | 22:35 | מאת: יוני

גם אני סובל מאותה בעיה

מנהל פורום מחלות זיהומיות