תודה וגם...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/05/2009 | 14:46 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין תודה על תשובותיך. לפי מה שהבנתי הנגיפים הללו עמידים על משטחים שונים בחוץ כמו סופר וכו'...האם הבנתי נכון? כמה זמן יכולים להתקיים כך מחוץ לגוף המאכסן? שנית, כתבת שהאינקובאציה עלולה להימשך מספר ימים. האם גם 4 ימים למשל?? האם בילדים קטנים ובתינוקות זמן הדגירה שונה לאור גילם הצעיר?? תודה תודה שוב. ענבר.

שלום ענבר, כיוון שמדובר בנגיפים אפשריים רבים התשובה שלי הינה כללית: 1. זמן הדגירה של חלק מהנגיפים הללו יכול להיות 4 ימים ויותר. 2. הם יכולים לשרוד מחוץ לגוף בד"כ מספר שעות (למשל בתוך טיפות רוק שהותזו על מוצר בספורמרקט), ולפעמים גם יותר (אם המוצר שעליו נמצא הנגיף נשמר בהקפאה). 3. זמן הדגירה במבוגרים ובילדים (שאינם מדוכאי חיסון) הוא בד"כ די דומה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות