האם שלבקת חובקת יכולה לנדוד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/05/2009 | 12:23 | מאת: נאוה

אצל אמי, אשה מבוגרת, אובחנה שלבקת חובקת באיזור המותן לפני מספר חודשים. לאחר שהתופעה חלפה, עם משככי כאבים, היא התחילה להתלונן על כאבים חזקים לא מוסברים בכתף באתו צד (שמאל). האם יתכן שהוירוס של השלבקת נודד ממקום למקום? בכתף אין שום סימנים של שלפוחיות או אודם כפי שהיה בבטן. אודה לתשובתך.

שלום נאווה, באופן כללי ה'שלבקת' לא נודדת, אבל היא יכולה להתפרץ שוב במקום אחר בגוף (ובמקרים נדירים להתבטא בכאבים מקומיים ללא פריחה אופיינית). יחד עם זאת, וספציפית לשאלתך, אני ממליץ לכם לחפש סיבה יותר שכיחה (ולאו דווקא זיהומית) לכאבים שיש לאמך בכתף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות