Blastocystis ו dientamoeba

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/05/2009 | 16:22 | מאת: נגה

שלום רב, אני בת 39. מזה 5 חודשים מרגישה לא טוב. תשישות ועוד דברים. כמו כן היו תופעות של - צואה שאמנם יוצאת פעם ביום, אבל בצורת עיסה, וגום רעשים חזקים ממע' העיכול אחרי האוכל. בבדיקת צואה לפרזיטים נמצאו 2 הבאים: dientamoeba fragilisd , Blastocystis hominis בבדיקת תרבית לחיידקים, לא צמח כלום. אני מאד רגישה לתופעות לוואי של אנטיביוטיקות, ומאד עדףי היה שלא אקח תרופה. רציתי לששאול את דעתך מה לעשות? תודה מראש

שלום נגה, טיפול אפשרי לבעייתך הוא ב- METRONIDAZOLE במינון של 500 מ"ג 3 פעמים ביום למשך 10 ימים. הרבה בריאות אפי

13/05/2009 | 18:57 | מאת: נגה

1. באם לא אקח פלג'יל, איזה פרוגנוזה צפויה? האם יחמיר יותר ויותר, יישאר במקום, או האם יש אפשרות שהגוף יצליח לסלק אותם לבד עם הזמן? האם הטפילים הללו פתוגנים, או שאפשר "לחיות איתם" כל החיים? 2. האם יש תרופה שיותר ממוקדת ספציפית ל2 הטפילים הללו? כי פלג'יל, אני יודעת שזה ניתן לכל בעיית טפילים מכל סוג. 3. אני מפחדת מאד מנזקים אפשריים של פלג'יל. בעבר לקחתי ציפרודקס, ובמשך חודשים ארוכים היו לי נזקים ממנו. האם יש תרופות עם פחות רעילות אפשרית? שוב, המון תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות