CMV-אשמח לתשובה היום

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/05/2009 | 21:10 | מאת: שירן

ד"ר הלפרין שלום, אני בת 26, אמא לילד בן 3 וכעת אני מעוניינת להרות בשנית, האמת שבמהלך שבוע זה ושבוע שעבר-קיימנו יחסי מין בזמן הביוץ, כך שבתקווה שהכל יהיה בסדר-אני מקווה שגם הריתי-אך מן הסתם אין לדעת. בכל אופן, ביצעתי בדיקות דם לפני שבוע ימים ולהלן התוצאות: CMV-IGG 112 POSITIVE CMV-IGM גבולי ויש לראות גם תוצאות CMV IGM ADDITIOND-שלילי CMV IGG AVIDITY- גדול מ 45%. שאלתי כמובן מה זה אומר? האם במידה והריתי עוברי נמצא בסכנה ויש חלילה לשקול הפקסת הריון, אני מניחה כי זה מוקדם-אך חשוב לי להיות עקבית-עם אצבע על הדופק. בעבר-בהריון הקודם-ה IGG היה חיובי וה IGM היה שלילי האם זה אומר שכעת יש לי את הוירוס הנ"ל, האם זה אומר שאני יכולה להדביק את העובר אם כן, במידה ולא הריתי, האם כדאי לנסות חודש הבא להרות או להמתין ואם כן, כמה זמן. אשמח לתגובה בהקדם, כי יש לי עוד כמה ימים ב"תקופת הפוריות" ואשמח לדעת האם לנסות, תודה ולילה טוב.

שלום שירן, על פי הבדיקות שצרפת כנראה שנדבקת בעבר ב- CMV ואין אצלך עדות לתחלואה עכשווית בנגיף זה. אין בנתונים אלו סיבה להמליץ על דחיית ההריון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות