סימפטומים לאדמת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/05/2009 | 09:13 | מאת: שושי

שלום, אני אמא לפעוטה בת 13 חודשים. אתמול כשאספתי אותה מהגן הבחנתי בפריחה בצורת נקודות אדומות קטנות (מזכיר קצת תפרחת חיתולים) על כל הגוף (פנים, צוואר, ידיים, רגליים, בטן, גב וטוסיק). יש לציין כי אין לה חום, היא במצב רוח טוב, אוכלת כרגיל ולא נראית באי נוחות כל שהיא. רציתי לדעת מהם הסימפטומים של אדמת ואיך אפשר לדעת אם יש לה? תודה

שלום שושי, 1. פריחה כמו זו המתוארת על ידך היא מאד לא ספציפית ויכולה להיות ביטוי לבעיות שונות, לא בהכרח זיהומיות. 2. באדמת חושדים בד"כ כשמופיעים חום + פריחה אצל אדם (שלא חוסן בעברו כנגד המחלה) שנחשף לאחרונה לחולה אדמת. האבחנה נעשית בעזרת בדיקת דם (סרולוגיה) מתאימה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות