שחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/05/2009 | 09:29 | מאת: חסויה

לפני שנתיים בעלי חלה בשחפת פעילה עמידה ובעלי עדיין בטיפול מה הסכוי שבעלי התרפאה ולי יצעה טסט מנטו 22 ובעבר קיבלתי חיסון האם זה קשור לחיסון או שנדבקתי ולגבי בני בן שלוש וחצי עשתי לו מנטו ויצא שלוש פעמים שלילי האם זה אומר שהילד לא נדבק תודה לך מקרב לב

שלום חסויה, 1. בנוגע לבנך- 3 בדיקות 'מנטו' שליליות מורידות מאד את הסבירות שהוא נדבק בשחפת. 2. מצד שני, אין ביכולתי להעריך את מידת הריפוי של בעלך, ואין לי גם תשובה לשאלה אם את נדבקת בשחפת או לא. אני ממליץ לשניכם להמשיך ולהיות במעקב רופא/ת המלש"ח באזור מגוריכם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות