טיפול בשחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/05/2009 | 13:24 | מאת: יורם

שלום רב, במהלך שליחות במזרח (4 שנים) נבדקתי ונמצאתי חיובי בבדיקת מאנטו (PPD) בשל שהייתי בחו''ל הומלצתי שכשאחזור אפנה לטיפול הנדרש. עברו כשנתיים מאז הבדיקה וכיום חי בארץ. האם יש הכרח להתחיל בטיפול כלשהו? איזה טיפול? או שניתן לוותר על כך? תודה יורם

שלום יורם, מומלץ לך להמשיך בברור (למשל ע"י ביצוע צילום חזה). ברור כזה נעשה במרכזים מיוחדים לשחפת (מלש"חים) ולצורך כך עלייך לפנות למלש"ח שנמצא במקום מגוריך (שאת מיקומו תוכל לקבל בלשכת הבריאות הנפתית / מחוזית). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות