cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/05/2009 | 08:46 | מאת: א

שלום רב. בתחילת ההריון(בסביבות שבוע 8 ב 17/11/08) עברתי בדיקת דם לגילוי CMV שנמצא חיובי (גם IGG וגם IGM). החלטנו ב"עצת" מומחים להשאיר את ההריון ולחכות לשבוע 22 למי שפיר ולראות האם העוברית נחשפה לוירוס. לצערנו חיכינו והתגלה שעלינו להפסיק את ההריון מאחר ונחשפה לוירוס. (הפסקת ההריון הייתה בשבוע 22 ב 18/2/09).ב 13/09 עשיתי שוב בדיקת דם ועדיין יצא חיובי. ב 4/5/09 שוב נעשתה בדיקת דם + שתן. התוצאות בדם יצאו עדיין חיוביות ובשתן שלילי. הבנו שבדם יכול להימשך תקופה ארוכה חיובי ובשתן התוצאה מראה האם הוירוס פעיל כרגע או לא. האם זה נכון? ומה לעשות לגבי כניסה להריון חדש כרגע? האם אפשרי? תודה

שלום א, המועד שבו "מותר" לנסות להכנס להריון לאחר זיהום חריף ב- CMV איננו ברור. רופאים רבים ממליצים להמתין לפחות חצי שנה ולפחות עד שה- IgM לנגיף יהפוך לשלילי. נסי להתייעץ בנושא מורכב זה גם עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפון 6243669 - 02. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות