הידבקות בהרפס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/05/2009 | 20:31 | מאת: מיכל

שלום ד"ר! אני ממש מודאגת.. לאחרונה חליתי בשפעת קשה שהפכה לדלקת ריאות-היום הופיע אצלי פצע של הרפס על השפה העליונה... הרמתי את ביתי בת השנה ופתאום היא קפצה והשפתיים שלה נגעו לשניה בשלי..לא יודעת אם בדיוק בהרפס אבל יש מצב.... מה הסיכוי להדבקה אם באמת היא נגעה במקום? האם ההדבקה וודאית? מה יקרה אם היא תדבק? היא רק בת שנה....מה יקרה? לפני שבוע היא קבלה חיסון (מחומשת+MMRV) ובגלל שזה כולל את נגיף האבעבועות- האם זה אומר שכבר יש לה את הנגיף ההרפס? תודה!

05/05/2009 | 05:35 | מאת: ד"ר אפי

שלום מיכל, 1. חיסון כנגד אבעבועות רוח (הרפס זוסטר) איננו מעניק חסינות מהידבקות בהרפס סימפלקס (שגורם- בין השאר- לשלפוחיות בשפתיים). 2. הדבקה של בתך בהרפס סימפלקס (במהלך האירוע המתואר בשאלתך, או ממקור אחר) היא אפשרית, ואם היא תתרחש היא יכולה להתבטא במחלת חום המלווה בפצעים בפה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות